ЗДО ”Сонечко”, Каноничі
Рівненська область, Вараський район

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ В ЗДО ВАЖЛИВЕ...

Організація харчування в ЗДО

Одне з головних завдань  закладу дошкільної освіти – забезпечення права кожної дитини на охорону її життя і здоров’я.

Харчування є одним з найважливіших факторів, що визначає здоров’я дітей, сприяє профілактиці захворювань, підвищенню працездатності та успішності, фізичному і розумовому розвитку, створює умови для адаптації підростаючого покоління до навколишнього середовища. Правильно організоване харчування забезпечує організм всіма необхідними йому харчовими речовинами (білками, жирами, вуглеводами, вітамінами і мінеральними солями). Основним принципом харчування дошкільнят є максимальна різноманітність харчових раціонів, яке досягається шляхом використання достатнього асортименту продуктів і різних способів обробки.

Усі продукти харчування, що надходять до ЗДО"СОНЕЧКО" відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються накладними, сертифікатами якості, висновками санітарно-епідеміологічної експертизи.

У  закладі дошкільної освіти організовано збалансоване харчування відповідно з натуральними нормами. У повсякденний раціон включені основні групи продуктів: м’ясо, риба, молоко, яйця, овочі, цукор, хліб, крупи та інші. Виконання натуральних норм харчування у середньому відповідає 80%.

У дошкільному закладі є технологічні картки приготування страв, примірне чотиритижневе меню. Готова продукція відпускається з кухні за графіком. Режим харчування в  групі організовано відповідно до вимог.

На виконання закону України “Про основні принципи  та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” наказу Мінагрополітики України від 01.10.2012 №590 “Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) ”  з метою запровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР та ідентифікації небезпечних факторів і заходів контролю, що важливі для безпечності харчових продуктів, запобігання харчових отруєнь дітей та виконання санітарно-гігієнічних правил у закладі впроваджена схема виробничого контролю, заснована на принципах системи НАССР.

 

Основні зміни щодо норм харчування в закладах освіти

  • Обмежили кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження.
  • Зменшили кількість споживання хліба та картоплі.
  • Не включили ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодово-овочеві консерви.
  • Збільшили кількість споживання молока, кисло-молочних продуктів, м’яса та риби.
  • Вилучили таблицю заміни харчових продуктів.

Харчування у закладі здійснюється згідно з чотиритижневим меню. Щодня на кожний наступний день відповідно до наявності продуктів харчування та з урахуванням примірного чотирьох тижневого меню, картотеки страв складається меню-розкладка відповідно до затверджених норм харчування. Кожного дня за 30хв до роздачі їжі сестра медична оцінює якість її приготування. Для профілактики  простудних та інфекційних  захворювань в раціоні дітей присутні цибуля та часник.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

« повернутися до списку новин

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Каноницька громада

Рівненська область, Вараський район

Логотип DiiaГерб України

gov.uaмісцеве самоврядування України

КАЛЕНДАР

«  ВЕРЕСЕНЬ 2024  »
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

 

Логін: *

Пароль: *